Harmonika ajtó

A lehető legnagyobb nyitásmódozatot a harmónika ajtó nyújta nekünk. Nagyon kedvelt módozat a télikertek beszerelésénél, teraszok beépítésénél. Ezért természetes, hogy a Partner-Doors Kft.  kínálatában is számos speciális és nagyszerű műszaki megoldás megtalálható.

De mi is az a harmonika ajtó?

A harmonika ajtók a térben befelé vagy kifelé nyíló szerkezetek, ahol az ajtószárnyakat egymásra hajtva az ajtónyílás szélére kerülnek. Így a nyílás szabaddá és teljes szélességében átjárhatóvá válik. Hátránya a harmonika ajtóknak, hogy az egymásra került ajtószárnyak részére szabadon hagyott helyet kell biztosítani. Harmonika ajtóval akár 14 m felület is elérhető, például egy medence mellett, vagy wellness részleg, vagy télikert esetében. Harmónika ajtók télikerteken képeket itt tekinthet meg!

Kültéri Harmonika ajtó esetében Milyen nyitási módozatok közül választhatunk?

A harmonika ajtók esetén a kifelé vagy befelé való harmonika nyitás között kell választanunk. A döntési szempontokat illetően kérdezze építészét, vagy keressen fel minket, mérnökeink készséggel állnak a rendelkezésükre. Bár a harmonika ajtószárnyak számát többnyire meghatározza, hogy mekkora a felület szélessége amelyet nyithatóvá szeretnénk tenni. Ennek ellenére lehetőség van az egyes ajtószárnyak szélességének változtatásával változtatni a szárnyak számát. Erre akkor lehet szükség, ha akarunk egy  önmagában is (normál egyszárnyú ajtóként) nyitható szárnyat a harmonika ajtó szerkezetbe. Ez így elsőre bizonyára bonyolultnak hangzik, de kollégáink a hét minden napján rendelkezésükre állnak, kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal.

Kültéri Harmonika ajtók üvegezése

Magától értetődik, hogy mind a ROPLASTO mind az ALIPLAST toló illetve harmonika szerkezetei is rendelhetők 3 rétegű üvegezéssel. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy különösen az extra nagyméretű szerkezet esetén az üvegezés extrém ajtószárny súlyokat eredményezhetnek. Ezért szükséges, hogy mérnöki precizitással legyenek megtervezve ezen szerkezetek, hogy működésük hosszútávon is probléma mentes legyen. Az extrém méretek általában a műanyagprofiloknál jelentenek gondot, hiszen a stabilitásuk nem teszi lehetővé az extra nagy méretek gyártását.

Harmónika ajtó

A nagyobb a jobb? Mekkora lehet a maximális nyílófelület?

A modern építészet szívesen törekszik minél nagyobb üvegfelületek elérésére, ezért a gyártók is törekednek ennek a megvalósítására.

Sok beruházó, sajnálatos módon nem veszi figyelembe az árban megcélzott  termékkör fizikai korlátait és így csak a vásárláskor szembesül azzal, hogy a  terveken megálmodott gyönyörű építészeti megoldásokat, csak  jóval magasabb műszaki színvonalú nyílászárókkal, az elképzeltnél jóval drágábban  lehet megvalósítani.

A kültéri hőszigetelt harmonika ajtó nyitásfelülete miatt az áthidaló nagyon fontos, főleg ha télikertnél a tetőt is kell tartania, nem lehet behajlás, mert nem működik.

Az ilyen csalódások megelőzése érdekében már a tervezés fázisában ajánlatos kiválasztani a beépítendő nyílászárók típusait. Ha úgy látjuk, hogy a megvalósítás magasabb költségeket jelent, mint amennyit rászánnánk, akkor itt még van mód a terv módosítására. Sokszor elegendő pár centiméterrel kisebbre venni egy-egy nyílászárót és máris mértékadó árbeli különbségek adódhatnak.

A legrosszabb, amit elkövethetünk, ha egy magas műszaki követelményt támasztó  beépítést, megpróbálunk “olcsóbban”, oda nem illő, gyenge minőségű termékkel megoldani.

További referenciákért kattintson ide>>

Harmonika ajtó, nyílászáró Működtetés

A nagyméretű nyílászáró, harmonika ajtó minőségét a könnyű  működtetés jellemzi leginkább, hiszen gyakran 150-200 kg-os szerkezeteket kell mozgatnunk. Télikert gyártásnál is figyelembe kell venni, Ezeket gyermekeinknek is tudni kell kezelniük, balesetveszély nélkül. Lényeges, hogy lehetőleg a harmonika ajtót egy kézzel tudjuk működtetni azokat, hogy az áthaladás  könnyű és egyszerű legyen. Különösen a harmonika ajtók esetében jelenthet  gondot a nem kellő körültekintéssel megtervezett nyílászáró, Télikert, amit  itt tekintheti meg!

Kérje ingyenes árajánlatunkat

 

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>

Ablak Balaton