A télikert gyártás, készítés minősége fontos. A télikert gyártás ISO minősítés szerint gondosan meg kell tervezni, mert az elvárásokat teljesíteni kell.

Télikert gyártás, a készítés minősége fontos. A télikert gyártást gondosan meg kell tervezni, hiszen az elvárásokat teljesíteni kell.

Mi is az a télikert? Egy zöld szoba? A kedvelt családi találkozók színtere? Testi-lelki energiáink megújítója, és még sokféle célt szolgálhat egy ilyen üvegépítmény. A télikert építését, kialakítását és beültetését gondos tervezésnek kell megelőznie, hogy minden várakozásunknak megfeleljen, illetve hogy korlátlanul élvezhessük a télikert nyújtotta örömöket, ami mindannyiunk álma.

különböző télikertek

különböző télikertek

A télikertek, elterjedésük előtt még csak a módosabb társadalmi réteg luxus igényeit szolgálták. Manapság viszont bárki szert tehet egy szeletke „erdőre”. Ki ne szeretné a természet melegségét a hideg évszakokban is az otthonába csempészni? Erre a tökéletes megoldás a lakótér bővítéssel kialakított télikert.

Nagyon hangulatos, igazi kis birodalmat alakíthatunk ki magunknak a télikerttel. Rendkívül jó érzés bent ülni a télikertben a meleg kanapén, forró italt szürcsölve és nézni a hóesést, mely körülvesz. Egyetért?

A télikertnek köszönhetően napfényt és életet varázsolhatunk a véget nem érő, borús hónapok monotonitásába.
Különleges atmoszférájával ez lehet lakásunk ékköve és a nyugalom szigete is egyben. A napfénynek hála elkerülhetjük az ebben az időszakban gyakori depressziót is.

Télikertet szeretne? Álmodjon bátran, mi elkészítjük Önnek, rövid határidővel, kedvező áron.

A télikert gyártás előtt télikert tervezésével, gondosan fel kell mérni és meg kell tervezni, mert az elvárásokat teljesíteni kell.

Ezért fontos a télikert gyártás, készítés, kivitelezés, beépítés minősége.

A télikert nem új keletű találmány, már évszázadokkal ezelőtt is megjelent, mint az egzotikus növények megfigyelésének és kutatásának „melegágya”. Sőt mihamarabb funkcionált házrészként, mint maga a fürdőszoba.

Manapság ismét reneszánszukat élik a télikertek, és bár már nem számít kuriózumnak számos tervezési- és kivitelezési megoldás közül választhatunk, ami nem csak a helyzetünket, hanem a pénztárcánkat is megkönnyítheti, ám a végeredmény mindenkit kárpótol.

A hőszigetelt télikert hagyományos szerepétől elrugaszkodva, ma már teljes értékű lakótérként funkcionál, lehet akár nappaliként, tárgyalóként vagy konyhaként is használni. A télikert gyártása esetében mi Önre gondolunk.

A télikertek méretét a helyi adottságok határozzák meg, de minél magasabb a belső tere, annál kellemesebb és hangulatosabb időtöltést garantál, főként a melegebb, nyári időszakban, ennek megfelelően történik a télikert gyártás is.

Az alacsonyabb télikertet könnyebb kifűteni, nyáron nehezebb hűteni, míg a magasabb esetében ez pont fordítva történik.

Ez abból adódik, hogy a bővítmények gyorsabban reagálnak a külső időjárási viszonyokhoz, mint maga a lakóépület, könnyebben hűlnek ki, és melegednek át, ezért a télikert gyártás legyen a szakember feladata.

A télikert nagy homlokzati és tető üvegfelületeivel elérhető magasabb fényhozam, jelentős mértékben hozzájárul kellemes közérzetünkhöz, amit gyártáskor figyelemben kell venni

A közvetlen napfény szabályozza élettanilag fontos hormonjaink termelését, melyek szellemi és fizikai aktivitásunkat befolyásolják, sőt a fényszegény állapot depressziót okozó hormonokat termel. Mindenki által ismert tapasztalat, hogy verőfényes napokon aktívak, jókedvűek, a borús napokon levertek, rossz hangulatúak vagyunk ezért kell ezt is figyelemben venni a télikert gyártásnál. A több közvetlen napfény a pozitív bio-fiziológiai komfortunkat és pszichés
állapotunkat, vagyis életminőségünket javítja.
Télikertre, tehát mindenek előtt életminőségünk magasabb színvonalának megteremtése szempontjából van szükségünk, amit gyártás esetében mi figyelemben veszünk.

színes télikertek

színes télikertek

Szerencsés, hogy a télikert használatával a napenergia passzív hasznosítása útján fűtési energia-megtakarítás is megvalósul. Íj módon a lakás bio-fiziológiai minősége mellett az épület hő háztartását is javítja a homlokzat elé (akár utólagosan) épített télikert. Ezért a télikert gyártás ennek ismeretében történik.

A lakószoba és a télikert közé esetlegesen épített nyílászáró, például nagyméretű eltolható üvegfal segítségével, rugalmasan lehet a téralakulatot és a mindenkori klimatikus beltéri viszonyokat szabályozni, a télikert hőnyereségét bebocsátani vagy kizárni a lakás teréből.

A hőszigetelő üvegezésű, hőhídmentes  alumínium, vagy műanyag profilokból készült télikert – az év jelentős részében – mindaddig a nappalival egybenyíló térként működhet, amíg a nagy nyári meleg vagy az erősebb téli hideg be nem áll. A télikert gyártás a vevő igényei szerint történik. Nyáron – a nappali üvegfalát zárva tartva – megőrizhető a lakás hűvössége, hideg időben pedig a nappali előtti télikert jelentős hővédelmet nyújt a hőveszteségekkel szemben, de ugyanakkor a téli napsugarak behatolnak a szobába.

Nyári időszakban a hőszigetelt télikertben a túlzott felmelegedés ellen reflexiós üvegszerkezettel, árnyékolással, megfelelő számú és méretű nyílászáróval, esetleg légkondicionálással védekezhetünk. A télikert a napenergia passzív hasznosításában figyelemre méltó szerepet tölt be, különösen az átmeneti őszi és tavaszi időszakban, amikor a fűtési energia megtakarítható, amit gyártáskor figyelembe kell venni.


Általános jellemzők

Nemcsak a lakás dísze, de légkondicionáló, hőenergia-megtakarító berendezés is a télikert. A TÉLIKERT elsődleges funkciója, hogy minél közvetlenebb kapcsolatot teremtsen a környező világgal, a természettel. Ezért minden szabad felületének átlátszónak, illetve fényáteresztőnek kell lennie, amit gyártáskor is szempontként kell kezelni.

tolóajtós télikertek

télikert toló ajtóval

A télikert nem lehet huzatos, nem eshet be az eső és bírnia kell a hőterhelést is. Gyártáskor nagyon fontos a megfelelő hőszigetelés mind energiatakarékossági, mind pedig funkcionális szempontból. A lehűlt határoló felületeken ugyanis a levegő páratartalma lecsapódik. A rosszul szigetelt TÉLIKERT használati értéke a falak és a mennyezet állandó nedvessége miatt leromlik, a ház élettartama pedig lerövidül.

A hőszigetelt télikert nyílászárói jól szigeteltnek, résmentesen záródónak, ugyanakkor könnyen kezelhetőnek kell lenniük. A lakószoba és a télikert közé épített nyílászáró például nagyméretű eltolható üvegfal segítségével rugalmasan lehet a teret és a beltéri klímát szabályozni, a télikert hőnyereségét bebocsátani vagy kizárni a lakás teréből.

A hőszigetelő üvegezésű, hőhídmentes alumínium, vagy műanyag profilokból, alumínium külső merevítővel gyártott télikert az év jelentős részében a nappalival egybenyíló térként működhet, amíg a nagy nyári meleg vagy az erősebb téli hideg be nem áll. Nyáron a nappali üvegfalát zárva tartva megőrizhető a lakás hűvössége, hideg időben pedig a nappali előtti télikert jelentős hővédelmet nyújt a hőveszteségekkel szemben, de ugyanakkor a téli napsugarak behatolnak a szobába.

Nyári időszakban a télikert túlzott felmelegedés ellen reflexiós üvegszerkezettel, árnyékolással, megfelelő számú és méretű nyílászáróval, légkondicionálással védekezhetünk. A télikert a napenergia passzív hasznosításában figyelemre méltó szerepet tölt be, különösen az átmeneti őszi és tavaszi időszakban, amikor a fűtési energia megtakarítható. Nagyon felkapott lett a teraszbeépítés is manapság.


Élettani előnyök

A télikert nagy homlokzati és tető üvegfelületeivel elérhető magasabb fényhozam, ami jelentős mértékben hozzájárul kellemes közérzetünkhöz. A télikert gyártása során figyelembe kell venni. A közvetlen napfény szabályozza élettanilag fontos hormonjaink termelését, melyek szellemi és fizikai aktivitásunkat befolyásolják, sőt a fényszegény állapot depressziót okozó hormonokat termel. Mindenki által ismert tapasztalat, hogy verőfényes napokon aktívak, jókedvűek, a borús napokon levertek, rossz hangulatúak vagyunk. A több napfény a pozitív bio-fiziológiai komfortunkat és pszichés állapotunkat, vagyis egy jól megtervezett télikert gyártás életminőségünket javítja. Télikertre, tehát mindenek előtt életminőségünk színvonalának emelése szempontjából lehet szükségünk. A lakás bio-fiziológiai minősége mellett az épület hő háztartását is javítja a homlokzat elé épített télikert, amit gyártáskor, kivitelezéskor, felméréskor a vevő igénye szerint figyelembe veszünk.

télikert készítés

télikert készítése

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a télikert hasznos energetikai szempontból is – felfogja a szelet és összegyűjti a nap melegét, így megfelelő tájolás esetén csökkenti a fűtés költségét, mert hőcsapdaként működik – azontúl, hogy a kedvenc növényeknek biztosítja a tél átvészeléséhez szükséges védettséget, e szempont szerint történik a télikert gyártása.

A lenyűgöző látvány mellett a télikert élettani hatásai is említésre méltóak. A természet ilyetén közelsége kellemesebb közérzetet szavatol legtöbbünk számára. A beözönlő napfény pozitív energiával tölt fel, fokozottabb működésre serkenti hormon-háztartásunkat, ezáltal sokszorozva meg szellemi és fizikai teljesítőképességünket. A télikert valósággal vonzza az embert, s lábaink önkéntelenül arrafelé veszik az irányt, ha valódi feltöltődésre, lazításra vágyunk. Összességében véve a télikert javítja az életminőséget.

Kérjen árajánlatot>>>>>>>>

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>

Ablak Balaton